PYRAMID

Reklam, Fullservice|50-99 MKR

www.pyramid.se

Pyramid är en internationell B2B-byrå som arbetar över hela marknadsföringsfältet med analys, strategi, genomförande och uppföljning.

Kompetensprofil
Huvuddisciplin

ReklamFullservice

Toppkompetenser

KonceptutvecklingVarumärkesstrategiVarumärkesutvecklingKommunikationsstrategiDigital marknadsföring

Övriga discipliner

ReklamVarumärkeDigital

Övriga kompetenser

Marketing automationProduktion materialProduktion rörlig mediaRedaktionellt contentReklamkampanjSociala medierDesign formgivningDigital strategiDigitalt contentEmployer branding

Extra fokus på

TeknologiIndustriInternationella uppdragB2B

Internationella uppdrag

NätverkKoncern

Storlek
Byråintäkt

50 - 99 MKR

Antal anställda

25-49

Kontor

StockholmHamburgHelsingborgHelsingfors

Övrig byråfakta
Certifieringar

Effektsystem

Policy

MiljöpolicyJämställdhetspolicyHållbarhetspolicy

Kollektivavtal

Ja

Söker medarbetare inom

WebbutvecklingKundansvar/försäljningProduktionsledningProjektledningStrategiVarumärkesutvecklingCopywritingDesign/formgivningArt Director/creative

Pyramid är Sveriges mest internationella B2B-byrå. Omkring 95% av vårt arbete görs för internationella marknader och cirka hälften av våra intäkter kommer från kunder belägna utanför Sverige.

Det vi gör för våra kunder handlar om allt som rör kreativ problemlösning, marknadsföring och kommunikation, från analys och planering till genomförande och uppföljning. Vi erbjuder också strategiskt stöd för affärs- och varumärkesutveckling samt föreläsningar och workshops inom marknadsföring, branding och marknadskommunikation inom business-to-business.

Exportföretag mer framgångsrika än andra

Om någon skulle ställa frågan ”Varför ska jag investera i marknadsföring och i vårt varumärke?” blir det korta svaret ”För att sälja mer lönsamt”. Att sälja mer är tämligen enkelt, i de flesta fall bara en fråga om att sänka priset. Att sälja mer lönsamt är väsentligt svårare eftersom det handlar om att få potentiella kunder att se det rätta värdet av ditt erbjudande.

Målet för Pyramid är att driva lönsammare affärer för våra kunder. Det gör vi genom att strategiskt arbeta med varumärken, kommunikation och digitala lösningar för ett stor antal mycket framgångsrika nordiska företag. Via länken hittar du ett stort antal projekt, från sagan hur Bluetooth en gång skapades till hur du bäst använder digitala kanaler för att hitta nya kunder och utveckla affärerna.

Kreativitet som gör skillnad

Kreativitet är ett stort begrepp och en röd tråd i våra lösningar. För oss spänner det från kreativ analys och problemlösning över kreativa kommunikationslösningar till kreativt val av kanaler. Allt baserat på insikt i beteende och beslutsfattande samt hundratals år av samlad erfarenhet.

Typiska frågeställningar från våra kunder:
* Vi vill öka vårt genomsnittliga premiumpris i världen med 10%. Hur gör vi?
* Hur får vi potentiella kunder att förstå det fulla värdet av vad vi erbjuder?
* Hur presenterar vi nya produkter på ett sätt som driver försäljning och marginal?
* Hur presenterar vi vårt service-erbjudande så kunder förstår värdet och tecknar kontrakt för t ex förebyggande underhåll och uppkopplade tjänster?
* Hur får vi kunderna att hitta rätt lösning på vår webbsida och kontakta oss för en dialog?
* Hur når vi effektivt potentiella kunder runt världen via nya digitala kanaler?
* Hur kan vi utveckla ny argumentation som differentierar oss, t ex genom hållbarhet eller vårt svenska ursprung?

Välkommen till en strategiskt kreativ B2B-byrå!

När kunder betygsätter oss

Referenser som intygas av Regi

Byrån deltar i Årets Byrå. Läs omdömen och kommentarer från byråns kunder.

En sann affärspartner med så mycket kunskap och kompetens blandad med en ovanlig ödmjukhet jag inte ser i andra byråer.

Referenssida
Kvalitetssäkring genom Regi
Kundsamarbete NKI/KPI

JA

Kundsamarbete kontinuerlig

JA

Vi söker de bästa. Och framför allt dig som vill bli bäst

Pyramids vision är att vara Europas bästa B2B-byrå 2025. Det låter kanske ambitiöst men vi är på god väg – långt före andra svenska byråer. Mer än 50% av våra intäkter kommer från kunder utanför Sverige. Vi öppnade precis nytt kontor i Hamburg. Och vi är ledande i Norden inom B2B.

Bakom detta står fantastiska kunder som pushar oss att bli bättre varje dag. Och ett fantastiskt team av Sveriges ledande experter inom varumärken, kommunikation och digitala lösningar.

Men vi behöver bli fler. Smarta, erfarna och hungriga konsulter som inte nöjer sig med att vara duktig i DM eller SM, utan vill mäta sig med de bästa i Champions League. Som tycker att ett kundmöte i Basel bara gör dagen mer spännande. Att riktigt svåra utmaningar från globala kunder är de som är riktigt roliga att ge sig på. Och som framför allt vill bli bäst.