SILVER

Design, Varumärke|25-49 MKr

www.silver.se

Storlek
Byråintäkt

25 - 49 MKR

Antal anställda

25-49

Kontor

GöteborgStockholm

Övrig byråfakta
Medlem i

KOMM

Certifieringar

ARU

Policy

HållbarhetspolicyJämställdhetspolicyMiljöpolicy

Söker medarbetare inom

Art Director/creativeDesign/formgivningKundansvar/försäljningPraktikplatsProduktionsledningProjektledningStrategiVarumärkesutvecklingWebbdesign/UX

Vi är en strategisk varumärkes- och designbyrå.

Vi utvecklar varumärken med fokus på mätbara resultat genom skräddarsydda processer och integrerat designtänkande. Genom nära samarbete med våra kunder skapar vi kreativa utrymmen där vi tillsammans kan åstadkomma fantastiska saker.

 

Urval av projekt


OBH Nordica

OBH Nordica är ett av Nordens ledande företag inom hemelektronik. Vi skapade en sammanhållen identitet där det nordiska ursprunget och den högkvalitativa känslan förstärktes. Designkonceptet ”Shapes of Quality” utgick från logotypens former och skapade en röd tråd i alla beröringspunkter. Logotypen utvecklades också för att bli mer distinkt och få en bättre digital anpassning.

Se hela projektet


Asker Healthcare Group

Vi fick i uppdrag att skapa ett namn och en helt ny varumärkesidentitet åt ett av de största företagen inom den europeiska hälsovårdssektorn. Företaget hade utvecklats från att ha haft ett nordiskt fokus inom specifika områden till att bli en pan-europeisk koncern med verksamhet som omfattar alla aspekter av sjukvårdsprodukter och tjänster.

Se hela projektet


Abba

Abba är ett varumärke som fokuserar på att ta till vara på allt det goda som havet har att erbjuda. Vi utvecklade en ny varumärkesidentitet som lyfte fram Abbas hantverk och smak, samt ett nytt kommunikationskoncept i samarbete med Silver+.

Se hela projektet


Ellen intimate

Tillsammans med det feminina intimhygienvarumärket Ellen identifierade vi en ny unik position för dem på den svenska marknaden. Detta gestaltades med ett distinkt designsystem som sammanför Ellens kommunikation och produktportfölj. Det inkluderade varma, naturliga färger i kombination med en modern, feminin estetik.

Se hela projektet

Kunder i urval

Vad vi gör:

Varumärkesbyggande design och koncept som skapar värde och möter kunderna där dom är.

Varumärkespositionering och strategi som driver långsiktig försäljning.

Marknadsinsikter genom att kombinera digital data och innovativ marknadsundersökning.

Vad du får:

Strategier och design som möter och ofta överträffar dina KPI:er.

Design med mätbar effekt på viljan att betala, påverkan och preferens.

Prisbelönt design och koncept.

Vad vi har gjort:

På Silver har vi erfarenhet av att arbeta med allt från ledande, ofta globala, varumärken till banbrytande utmanare.

Utmärkelser genom åren

Citat från Årets Byrå undersökningen 2023

"Utan att tveka - Världsklass! Mycket kompetent byrå med ett helt team av olika spjutspets kompetenser som bidragit med sina idéer under resans gång. Resultatet har med god marginal överträffat alla våra förväntningar och bland annat resulterat i en reddot award 2022 för vår design samt även en nominering till Svenska Designpriset 2022."

"Kombinationen av kreativ styrka med strategisk förståelse för varumärket, branschen och superbra projektledning. Vanligtvis är en byrå bara bra på ett och brister på andra områden, men Silver är superstark runt om: kreativitet, strategi, projektledning och pålitlighet."

"Kostnaden var fullt värd det perfekta resultatet. Vi kunde inte vara mer lyckliga."

Vill du bli en del av vårat team?

Vi på Silver är ständigt på jakt efter nya talanger som kan förstärka vårt team. Oavsett om du är en erfaren frilansare, en entusiastisk kollega eller en ambitiös praktikant, så vill vi höra från dig! Skicka iväg ett mail och berätta lite om dig själv, din erfarenhet och varför du tror att du skulle passa in hos oss. Vi ser fram emot att höra från dig!